Thursday, July 2, 2009

Hai Julai!! Bye2 Jun!!!..

Kejapnya masa berlalu

Pejam celik pejam celik dah pun masuk bulan Julai bulan yang mana bagiku amat berat sekali setiap tahun ini sebab menunggu saat umur menjadi lebih tua daripada sebelumnya. Masih banyak lagi perkara yang belum tercapai masih banyak lagi yang perlu aku lakukan. Kalaulah boleh masa ini diputarkan ke belakang semula ( hanya mimpi).

Ya Allah berikan ku sedikit kekuatan

Bulan Jun yang lepas tidak berapa menarik. Banyak perkara tidak berapa menjadi dan kebanyakan target untuk bulan ini tidak tercapai. Mungkin semua ini terjadi disebabkan kelemahan dan kesilapan daripada hambuMu yang sangat-sangat lemah ini.

Ya Allah berikan aku kekuatan

Semoga bulan Julai ini, Allah melimpahkan rezeki kepadaku kaum keluarga dan kawan-kawanku dan semua ini mungkin tidak akan terjadi jika tanpa usaha yang kuat. Ingatan untuk diri sendiri dan semua pembaca agar amalkanlah solat sunat dhuha di waktu pagi. Semoga rezeki kita semua dimurahkan lagi.

Ya Allah, sesungguhnya waktu Dhuha itu waktu DhuhaMu, kecantikanny adalah kecantikanMu, keindahan itu keindahanMu, kekuatan itu kekuatanMu,kekuasaan itu kekuasaanMu dan perlindungan itu perlindunganMu. Ya Allah, jika rezekiku masih di langit, turunkanlah, dan jika di dalam bumi, keluarkanlah, jika sukar, permudahkanlah, jika haram, sucikanlah dan jika jauh, dekatkanlah. Berkat waktu dhuha, kecantikan. keindahan, kekuatan, kekuasaanMu, limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada hamba-hambaMu yang soleh.

Ya Allah ya Rahman ya Rahim. Murahkan lagi rezeki MUHAMMAD ASRAF, kaum keluarganya serta sahabat-sahabatnya bulan ini dan seterusnya. AMIN.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails