Thursday, January 14, 2010

Hantu pun tengok AJL?

Aku dapat info ni dari email. Ada orang kata 'hantu' haha tak tahulah objek apa tu. Anda baca, tengok dan nilai sendiri.



Time ni masa Aizat wat show Kau Aku. Ada benda atas scaffolding kat atas pentas. Ada ‘orang’ yang berbalut serba putih. Terkejut gak.. tapi kita bayangkan penari Faizal yang wat show pastuh… yang sorang itam sorang pakai putih tuh….yang terbang2. Masaalahnya… satu… ‘orang’ tu tetiba lambai2 kat arah kita.. pastuh menghilang terus! Secondly dia tak pakai baju ketat dancer terbang… dan kain longgar2 cam terbukak sikit flapping gituh, tak cam baju dancer.

Sedikit penerangan dari Klubkidd.
1. Insiden ni disaksikan lima orang in total dalam kumpulan kengkawan aku. Aku sempat snappy dua pic je, memula ingat nak blog wat lawak, sebab kami semua sangkakan penari Faizal, sebab kejadian ketika lagu Aku Kau oleh Aizat. Aku cuma sedar ‘kepelikan’ bila pas dua kali snap blur tuh – kali ketiga aku tengok nak amik da hilang.
2. Memang ‘entiti’ itu bergerak, seperti orang tapi pergerakan dia minimal, tapi seolah cubaan lambaian sambil melihat ke arah audience dibawah.
3. Aku da bertanyakan orang kuat production TV3 dan setelah gambar dikaji, memang sesuatu yang pelik sebab
a. Bahagian beam dia dok tuh, terlalu jauh dari tempat bebudak penari Faizal yang pakai harness gayut.
b. Tidak kelihatan kelibat pon orang lain – dan tak mungkin dancer unsupervised alone.
c. Tempat itu terlalu jauh kedepan, memandangkan dia da keluar zon pentas, dan tidak ada staff production yang akan ke sana sebab tak ada kena mengena atau fungsi. On top of that – orang production akan pakai warna hitam sahaja.
d. Memang juga disahkan itu bukan pakaian penari Faizal.

3 comments:

akis said...

aku pn nmpk la kan bnda tu tp aku ingtkn org...

Asraf Mahmud said...

kau pun nampak ke? apesal tak amik gambar..

EncikAhmad said...

hmm,not impossible.sedangkan siang2 dan dalam majlis ilmu pun bulih ada benda2 macam tu,inikan pulak event horay2.mesti ada 'sesuatu' yang teringin nak tengok sama punya.apapun,tahniah buat encik yang berjaya snap gambar ni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails