Monday, December 21, 2009

Kerana segulung kertas.....


Bagaimana aku ingin teruskan?
Tiada Hati + Tiada Minat + Tiada Semangat.

Haruskah aku paksa hati ini?
Seksa + Tertekan + Bosan + Menyesal

Bukan ini jalan yang aku inginkan.
Apa yang harus aku buat?

KOSONG. LEMAH. MATI.

6 comments:

EncikAhmad said...

aku tak tau statement aku ni akan bawak kesan baik atau buruk pada ko.tapi satu je nak bagitau-KALAU DAH TAK ADA HATI UNTUK BUAT SESUATU PERKARA TU,TINGGALKAN.walaupun dah 90% menjadi, tapi kalau otak dan hati dah bersuara, maknanya tubuh kita pun takkan mampu melawan.

rosnanie said...

Salam asraf, pendapat sy pula, kalau ianya melibatkan pelajaran, teruskan.

kdg2 kita perlu fikirkan risiko jika kita berhenti. Mungkin juga patut consider perbelanjaan yang telah hbs sepanjang pengajian. Lgpn umur kita buka makin menurun tp makin menaik, jika quit skrg, kita perlu mulakan baru, bayangkan ketika umur berapa baru nak hbs

student2 sy ramai yg minta berenti. Ada yg dpt diselamatkan ada yg tak. Ada yg gagal disemester akhir kerana sudah terpesong. Tp sebagai pensyarah, sedih sgt jika anak2 muda berenti sebelum masanya. Selalu sy encourage mereka untuk sambung selagi terdaya dan sy amat berbangga jika mereka berjaya

seorang guru/pensyarah tidak pernah meminta agar pelajarnya dtg dan belanja dia selepas tamat belajar, tetapi cukuplah jika dia tahu pelajarnya berjaya dalam hidup

Asraf Mahmud said...

"Selalu sy encourage mereka untuk sambung selagi terdaya dan sy amat berbangga jika mereka berjaya"

Kak ros, kalau dah tak terdaya macam mana? dah bertahun pujuk hati..tabahkan hati..

rosnanie said...

salam asraf, maksud sy sambung ke peringkat lebih tinggi, mereka kt tpt sy biasa smpai sijil @ diploma jer.

kalau asraf dh betul2 nekad, dh pernah buat solat istikharah, cuba lah bw2 berbincang dgn ibu dan ayah, adik beradik, mungkin mereka ada solution yg lebih baik. Ada masa kita perlukan mereka untuk memberikan kita jalan. Terangkan betul2 apa kemahuan kita spy mereka fhm, insya Allah jln yg lebih mudah menanti

Asraf Mahmud said...

kalau diikutkan memang dah tak terdaya...tapi kemungkinan besar takkan berhenti sebab dah sampai ke penghujung...cuma tulah takde kekuatan dah ni...tambah pulak financial sekarang pon dah teruk sgt, nak byr yuran pon dah tak mampu...rezeki tak datang lagi...byk plan tak menjadi...

rosnanie said...

Asraf, minta padaNya, insya Allah dia beri

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails